Ce înseamnă să ai cunoștințe de calculator?

Ce înseamnă să ai cunoștințe de calculator?

Abilitățile de calculator se referă la cunoștințele și capacitatea solicitantului de a utiliza cu succes un computer și tehnologiile conexe. Angajatorii de astăzi își doresc angajați care să poată folosi tehnologia de ultimă oră pentru a crește productivitatea și a îmbunătăți procedurile. Angajatorii, de exemplu, cer unui candidat care aplică pentru o poziție de marketing să fie familiarizat cu diverse instrumente de prezentare.

Talentele informatice vin sub mai multe forme.

Cunoștințele de calculator sunt împărțite în două categorii: software și hardware.

Cunoștințele software vă permit să utilizați mai eficient aplicațiile, instrumentele și programele legate de computer. Deoarece abilitățile de calculator sunt talente universale necesare pentru majoritatea locurilor de muncă, companiile le includ rareori în fișele postului. Angajatorii, de exemplu, doresc ca solicitanții să fie familiarizați cu software-ul de procesare a textului, cum ar fi Microsoft Word.
Abilitățile hardware demonstrează capacitatea dumneavoastră de a opera și utiliza un computer. Poate fi orice, de la pornirea și oprirea unui laptop până la conectarea unui USB într-o soclu a procesorului. Remedierea dispozitivelor care funcționează defectuos, conectarea mai multor mașini virtuale, configurarea rețelei și chiar administrarea în cloud sunt toate exemple de abilități hardware avansate ale computerului.
Următoarea este o listă de cunoștințe de calculator necesare:

Microsoft Office, rețelele sociale, designul grafic și software-ul de prezentare sunt toate exemple de software de programare pentru computer.

Instrumente de colaborare și comunicare

Nu toate funcțiile necesită cunoștințe tehnice sofisticate de calculator. Dacă doriți să lucrați ca dezvoltator, va trebui să cunoașteți cel puțin unul dintre următoarele limbaje de codare: Python, Java, C++, C# și PHP. Când aplicați pentru o poziție administrativă, trebuie să fiți familiarizat cu suita Microsoft Office, instrumentele de productivitate și software-ul de contabilitate.

Exemple de cunoștințe de calculator

Abilitățile informatice pe care le caută managerii de angajare pot varia în funcție de funcția de angajare și de sector. Multe abilități de calculator sunt utilizate frecvent în multe sectoare, iar aceste abilități vă vor ajuta să obțineți un loc de muncă mai rapid dacă sunteți competent și cunoștințe în acestea. Înainte de următorul interviu, iată câteva abilități de calculator pe care ar trebui să le obțineți și să le stăpâniți:

Suite de birouri

Indiferent de profesia dvs., cunoașterea modului de utilizare a suitelor de birou precum G-suite și Microsoft vă poate ajuta să îndepliniți diverse sarcini de zi cu zi. Procesoarele de text la locul de muncă precum Google Docs și Microsoft Word vă ajută să creați documente digitale. Angajatorii presupun adesea că candidații sunt familiarizați cu procesoarele de text, deoarece este o cerință fundamentală a postului. Aceste suite de birou sunt rareori menționate în fișele postului.

Familiarizați-vă cu foile de calcul precum Google Sheets și Microsoft Excel dacă mergeți pentru o carieră în analiză sau contabilitate sau orice poziție care implică numere. În afară de asta, companiile preferă candidații familiarizați cu Outlook și alte programe Microsoft Office.