Cum să asamblezi un PC?

Cum să asamblezi un PC?

Introducere

Construirea unui computer personal poate părea o provocare. Dar nu trebuie! Asamblarea unui PC poate oferi control asupra tuturor componentelor. Astfel, veți primi exact ce vă doriți și veți economisi bani.

Acest articol va explica cum să asamblați un PC din R.M. și cum să îl configurați corespunzător:

Ce este un PC?

Un PC, sau Computer Personal, este un calculator. Are specificații și funcții primare. Poate fi folosit pentru navigarea pe internet, redactarea documentelor și editarea video.

Pentru ca aparatul să facă aceste lucruri, trebuie conectate componentele sale. Acestea includ:

 • CPU
 • Placa de bază
 • Memorie RAM
 • Discuri dure
 • Unități de alimentare

Pentru functionarea corectă a PC-ului, toate trebuie reconectate și instalate. Introducerea explică pas cu pas cum se asamblează corect un PC.

Ce ai nevoie pentru a asambla un PC?

Dacă construiești propriul PC, ai nevoie de set de componente. Acestea includ placa de bază, procesorul, memoria RAM, placa video și alte componente. Verifică compatibilitatea înainte de cumpărare. De asemenea, ai nevoie de unelte adecvate pentru montare.

Caută o sursă bună, puternică și stabilă cu GPS incorporat. Mai ai nevoie de articole maleabile și plate pentru fluxul aerului și cabluri. Gândește-te la locurile de instalare și să ai spațiu suficient.

Asigură-te că îndrăznești să deschizi capacul sistemului tău personalizat și bucură-te de producția și experiența ta cu PC-ul tău!

Asamblarea șasiului

Asamblarea șasiului este importantă. Este primul pas de a construi o structură bună. Aceasta trebuie să suporte orice tip de hardware și să aibă suficient spațiu.

Hai să vedem despre ce este vorba și cum asamblezi șasiu:

Instalarea placilor de bază și a componentelor

Placile de bază și componentele principale pot fi instalate pe șasiu prin intermediul găurilor existente din partea de jos. Verificați dacă placa se potrivește cu gaura potrivită și dacă există sau nu suruburi suficiente. Placa va fi supusă tuturor setărilor voastre, cum ar fi RAM-ul, procesatorul etc.

După ce placa este instalată, conectați cablul alimentatorului la moara motherboard have PCIe. Conectați rack-uri HDD / SSD și GPU (dac Ă®folosiți un slot PCIe). Fără blocare a oricăreia dintre piese. Introduceți cablurile necesare și montează carcasa superioarã, prradventizating liniile și numeroasele porturi USB.

Construiți cadrul în jurul plăcii de bază și asamblați noul vostru computer!

Instalarea sursei de alimentare

Instalarea sursei de alimentare este primul pas pentru asamblarea unui PC. Important este să acorzi atenție detaliilor pentru a nu deteriora alte componente. Citește manualul produsului corect.

Sursa se găsește pe partea din spate a carcasei, sub up-panel-ul pentru periferice. Unii producatori oferă manuale pentru diferite surse ATX, SFX și cabluri pentru porturi ITX.

Verifică dacă iesirile se potrivesc cu locurile dedicate din interior și dacă unitatea are spațiu suficient. Montază suporturi speciale sau ventilații suplimentare în jurul PSU-lui. Reduce zgomotele puternice emise de ventilatoarele sursei. Conectează cablurile power & svitch on/off la placa madre. Verifică SMFPS pentru o probă finală. Bucură-te că carcasă ta e pregătită pentru următorii pași.

Instalarea ventilatoarelor și a altor componente

Antes de instalar ventiladores y otras componentes, hay que colocar la carcasa en un lugar estable. Debe estar sobre una superficie plana y recta para evitar daños o deslizamiento en la pared.

El ventilador frontal suele montarse debajo del slot de 5.25 pulgadas. La protuberancia permite instalar una rejilla para la ventilación. Si tu modelo de carcasa tiene este slot, introduce el ventilador inclinado y súbelo con 6-8 tornillos aislados a los laterales (ver manual del producto para instrucciones exactas).

Generalmente hay un ventilador interior en la parte posterior de la placa base del chasis; esto se conecta a los slots más grandes del suministro de potencia; otros ventiladores pueden montarse opcionalmente (en la parte trasera y superior). ¡Asegúrate de que todas las unidades soplen hacia el exterior y no hacia el interior! Como regla general, los ventiladores con soplo exterior etiquetados como “escape” y los interiores marcados como “entrada“.

Es importante seguir el paquete del fabricante para ver qué tipos de parantes (plantillas) eficientes se pueden montar en la carcasa para mejorar el rendimiento.

Instalarea placilor video și a altor componente

Montat șasiul? Cablurile conectate? E timpul să instalezi placa video! E o componentă-cheie pentru gaming sau editare video și poate fi destul de provocator. Iată câteva sfaturi pentru instalarea corectă:

Instalarea placii video

Când construieşti un calculator, instalarea placii video este unul dintre primii paşi. Este o componentă importantă a PC-ului și este esențial să o instalaţi corect pentru a obţine cele mai bune imagini și performanţe. Există mulţi producători de placi video, dar procesul de instalare este similar.

Urmâtoarele sunt paşii necesari pentru instalarea placii video:

 1. Locaţia slotului PCI trebuie eliberată. Deci, scoateţi capacul de deasupra acestuia.
 2. Introduceţi cardul în slot și blocaţi-l. Puteţi să fixaţi alte vârfuri la colţuri sau susul placii video.
 3. Urmaţi indicaţiile grafice din manualele cardului și folosiţi cheia hardware inclusă în pachet.
 4. Conectaţi cablurile, cum ar fi HDMI și DVI, direct la card sau monitor/televizor/ecran LCD.
 5. Conectaţi sursa de alimentare la slotul PCI Express al cardului și cablul la sursă.
 6. Urmăriţi ilustraţia grafică din manualul produsului.
 7. Setaţi opţiunile disponibile pe panoul de control al driver-ului.

Acesta este un mod simplu și eficient de a instala placa video și alte componente ale computerului.

Instalarea placilor de sunet și a altor componente

Înainte de a instala placa de sunet sau alte dispozitive, trebuie să vă familiarizați cu conectorii necesari. Unele placi de bază pot include un conector intern sau extern pe spate. Consultați manualul produsului sau site-ul producătorului pentru informații.

Poziționați disponibil şenilele în cavitatea precisă. Folosiți şuruburi pentru a menține dispozitivul. Montați-l rigid la carcasa spate. Conectați cablurile audio necesare în difuzoare. Asigurați-vă că optica este plină liniar. Iluminarea matrice și poziționarea DVB-C sunt adecvate. Alegeți culori pregătite standard. Oferiți libraliate zona zboară interactională. Reasamblați informații parteneriale.

Instalarea memoriei și a dispozitivelor de stocare

Instalarea memoriei poate fi dificilă. Și trebuie să știi ce fel de memorie să alegi. Acest articol se concentrează pe instalarea memoriei și a unităților de stocare. Va explica ce trebuie să faci pentru a construi un PC:

 • Alegerea memoriei
 • Instalarea memoriei
 • Verificarea conexiunii
 • Testarea memoriei

Instalarea memoriei RAM

Memoria RAM (Random Access Memory) necesită pași speciali pentru a fi instalată cu succes. Nivelul de dificultate poate varia în funcție de tipul sistemului. Dacă nu sunteți familiarizați cu locația memoriei RAM, este recomandat să citiți documentaţia produsului.

 1. Identificaţi sloturile folosite pentru RAM și verificaţi compatibilitatea.
 2. Asiguraţi-vă că memoria RAM corespunde configuraţiei logice a sistemului.
 3. Verificaţi manual sau prin software dacă sloturile oferite se potrivesc cu memoria RAM achiziționată.
 4. Introduceţi latimea memoriei, frecvențele de oprire și producatorii furnizorilor pentru a obține informațiile necesare pentru verificări.
 5. Implantați cu siguranță cipurile controlate din exterior.
 6. Asigurați-vă că furnizați informațiile necesare pentru comunicarea cerută.
 7. Efectuați evaluarea eficace a caracteristicilor fizice.
 8. Configurați cu încredere și reduceți dimensiunea.
 9. Observați general și evitați erorile de emblema.
 10. Obțineți autorizare și verificați capacitatea video.
 11. Uitați-vă la fișierele ce trebuie importate.
 12. Performați acțiunile necesare pentru instalare și rezolvare.
 13. Utilizați modernizarea pentru a verifica procesul necesar.
 14. Urmați managementul principal pentru a obține rezultate optime.

Instalarea unităților de stocare

Asamblarea unui PC necesita elemente esentiale. Acestea sunt unitatile de stocare. Exista doua categorii principale: memorie si dispozitive de stocare.

Memoria vine in taietori de diferite dimensiuni (8 sau 16 GB). Acestea joaca un rol important in performanta PC-ului. Atârnati cabinetul si localizati sloturile RAM pe placa de baza. Inserati fiecare chip RAM. Apoi, strângeţi urmatorii şuruburi ale cabinetului pentru a fixa chipsul in loc.

Dispozitivele de stocare includ HDD-uri, SSD-uri, drive-uri optice, brichetiere flash USB şi magneto-optice. Alimentati aceste dispozitive prin cabluri cu conector SATA, legate intre placuta baza si unitatea montata in carcasa computerului. HDD-urile standard se alimenteaza cu cablu conectat la sursa alimentari al carcasei. SSD-urile se alimenteaza tot cu conector SATA, dar vor necesita un cablu separat sau mini USB (pentru unitatile externe).

Depresionati umeric mufele cablurilor SATA, pentru a bloca componentele in pozitie. Verificati 32 scris pe fata ecranelor LCD. Orientati-le catre desghizarea necesara prezentei unitatii impuse pe placuta. Folositi scara blocajelor si catarama corespunzatoare impuse prin cadrul magazinului comandat la tranzactionnda initiala. Localizati-le in partea inferioara a carcasei computerului. Asamblarea ramane stabila.

Instalarea sistemului de operare și a altor programe

Asamblarea unui PC poate fi dificila. Insa, instalarea sistemului de operare si a altor programe este un pas important si usor. Acest lucru va oferi beneficii unui calculator personal. Sa vedem cum se face asta!

Instalarea sistemului de operare

Instalarea sistemului de operare pe un computer nou sau reformat este primul pas pentru a crea un mediu funcțional. De obicei, se folosește un CD sau DVD de instalare cumpărat, descărcat și gravat pe aceste medii optice. O altă metodă este navigarea pe internet pe pagina oficială a producatorului softului (Windows, MacOS, etc) pentru a descărca versiunea dorită.

Download-urile pot fi urmate de gravarea softului pe un suport optic/USB pentru a fi instalate oricând. După download/gravare, trebuie introdusă media respectivă în unitatea CD-ROM/DVD-ROM și să urmezi pașii ce vor apărea pe ecran. Procesul de instalare se poate finaliza în câteva minute fără probleme majore.

Acest tipar poate fi ales dacă există confort suficient cu ideea că fiecare program trebuie copiat separat individual. Poate fi fezabil să realizezi o listă pe care să o actualizezi continuu în timp ce realizezi această sarcină.

Instalarea altor programe și drivere

Instalarea altor programe și drivere poate fi făcută după ce sistemul de operare Windows este instalat. Finalizând această instalare, următorul pas este acela de a instala CD-uri sau DVD-uri. Acestea vin cu camere digitale, placi video, plasme și alte tipuri de hardware. Utilizați aceste drivere pentru a instala corect versiunea de software pe computerul dvs.

Actualizați orice driver sau software descărcat prin “Windows Update”. Integrarea tuturor programelor este un pas important pentru ca sistemul de operare Windows să funcționeze optim. Asigurați-vă că toate hardware-urile și software-urile necesare sunt instalate în computerele dvs. Acest lucru se face înainte de a trece la noul sistem de operare Windows.

Testarea și întreținerea PC-ului

Asamblarea PC-ului implică un pas final important: testarea și întreținerea. Acest pas te ajută să verifici dacă toate piesele sunt conectate corect și funcționează cum trebuie. Astfel, vei obține un PC care funcționează la capacitatea sa maximă.

În acest articol vom vorbi despre diverse tehnici și proceduri de verificare și întreținere a PC-ului:

Testarea PC-ului

Testarea este primul pas important pentru asamblarea unui PC. Acest pas va verifica dacă toate componentele funcționează cum trebuie. Astfel, PC-ul va fi construit corect și va funcționa fără probleme. Testarea ulterioară poate detecta defectele de fabricație înainte de instalarea componentelor.

Specialiștii pregătesc în mod normal o unitate exterioară. Aceasta poate fi o placă cu sursă alimentare simplă sau un sistem complet simplificat care include o placă de bază și memorii RAM selectate. Unitatea exterioară permite rularea BIOS-ului atunci când PC-ul este pornit. Toate componentele vor fi testate înainte de a fi instalate pe placa de bază definitivă. Benchmarking-ul măsoară performanțele exacte ale fiecărei memorii RAM.

Testarea hardware detectează defectele componentelor precum procesoarele, chip-urile grafice sau memorie RAM. Există, de asemenea, software antivirus pentru a proteja dispozitivul și a preveni orice amenințare externă sau internă. Testarea nu se limitează la verificarea hardware; poate fi folosită pentru a verifica și seturile de rezultate actuale pentru software și alte programe.

Întreținerea PC-ului

Pentru cea mai buna performanta a PC-ului, trebuie sa-l pastrati curat si intretinut. Acest lucru include curatarea componentelor interne de regula. Procesul de intretinere este simplu!

 • Folositi compressor sau aer comprimat pentru a indeparta praful din ventilatoare si sursele importante de caldura. Daca se poate, folositi materiale non-abrazive, cum ar fi vechea perie de puf.
 • Curatati conectorii si porturile cu o pensula usoara sau solutia potrivita. Acest lucru va reduce formarea fumului. Asigurati-va ca respectati instrucțiunile specifice producatorului.
 • Atunci cand schimbati radiatorii pentru sistemele cu lichid, folositi apa distilata si flacoane noi pentru a reduce riscul contaminarii transferate din alte dispozitive de rafinare. Utilizati antigel necoroziv cu doi compusi principali: Propylene Glycol sau Etilenglicol (Lubrifiant). Obtineti informatii despre compozitia chimica direct de la producatorul produsului final selectat. Apoi, cereti suport direct prin email si telefon pentru a porni rapid teoretic speculator si a obtine rezultate operationale optime.

întrebări frecvente

1. Care sunt componentele necesare pentru a asambla un PC?

Pentru a asambla un PC, aveți nevoie de o placă de bază, un procesor, o placă video, o sursă de alimentare, o memorie RAM, o unitate de stocare (de exemplu, hard disk-ul sau SSD-ul), o carcasă și periferice cum ar fi tastatura și mouse-ul.

2. Cât timp este necesar pentru a asambla un PC?

Timpul necesar depinde de experiența ta și de complexitatea sistemului. În general, durează între 2-4 ore.

3. Este necesar să am cunoștințe despre tehnologie pentru a asambla un PC?

Nu este necesar, dar este util să aveți o cunoștință de bază despre componentele PC-ului și cum să le instalați corect.

4. Ce instrumente sunt necesare pentru a asambla un PC?

Este important să aveți un set de șurubelnițe, o pensetă, o bucată de hârtie termoconductoare pentru unitatea centrală de procesare, și pastă termică pentru a ajuta la transferul de căldură de la procesor la radiator.

5. Cum se instalează sistemul de operare?

Dacă aveți o unitate de CD/DVD, introduceti discul de instalare sau conectați un stick USB cu fișierul ISO al sistemului de operare. La pornirea calculatorului, selectați opțiunea de boot de pe CD/DVD sau USB și urmați instrucțiunile de instalare.

6. Pot să așamblez un PC pentru jocuri pe baza unui buget limitat?

Da, puteți să asamblați un PC pentru jocuri pe baza unui buget limitat. Este important să faceți cercetări înainte să cumpărați componentele și să alegeți componentele care se potrivesc cel mai bine nevoilor dvs. și bugetului.