Minicomputere

Ce înseamnă termenul „minicomputer”?

Un minicomputer este un computer care are multe dintre aceleași caracteristici și funcționalități ca un computer mai mare, dar este fizic mai mic.

Un minicomputer este un computer care se află între un mainframe și un microcomputer, mai mic decât primul, dar mai mare decât cel din urmă. Minicomputerele sunt utilizate mai ales ca servere low-cost sau mid-range pentru aplicații de afaceri și știință. Cu toate acestea, termenul „minicomputer” și-a pierdut favoarea și a fost înlocuit cu „server”.

Minicomputer explicat de Techopedia

IBM Corporation a fost prima care a construit minicomputere la mijlocul anilor 1960. Acestea au fost create în principal pentru aplicații și servicii de afaceri care implică performanța și productivitatea computerelor mainframe. Minicomputerele sunt adesea folosite ca servere mid-range, capabile să ruleze programe software de dimensiuni medii și să susțină mai mulți utilizatori în același timp.

Minicomputerele pot avea unul sau mai multe procesoare, acceptă multiprocesarea și sarcinile și pot gestiona sarcini grele de lucru. Minicomputerele sunt mai puternice decât computerele personale și stațiile de lucru, în ciuda faptului că sunt mai mici decât mainframe-urile sau supercomputerele.

Un minicomputer este denumit și minicomputer. Este o categorie de computere mici care a apărut pentru prima dată la mijlocul anilor 1960. Un minicomputer este un computer care are toate funcționalitățile unui computer mai mare, dar are o dimensiune mai mică. Deoarece este mai mic decât mainframe-ul, dar mai mare decât microcomputerul, un minicomputer cade undeva între cele două. Un computer de nivel mediu este, de asemenea, cunoscut sub numele de minicomputer. Minicomputerele sunt în primul rând sisteme multi-utilizator care permit mai multor utilizatori să funcționeze în același timp. AS / 400e, Honeywell200 și TI-990 de la IBM sunt toate exemple de mini computere.

Un minicomputer poate suporta mai mulți utilizatori în același timp sau poate fi definit ca un dispozitiv multiprocesare. În plus, puterea de calcul a minicomputerelor este comparabilă cu cea a mainframe-ului și a supercomputerelor. Partajarea timpului, procesarea în serie și procesarea online sunt toate posibile cu aceste minicomputere.

Dimensiuni minicomputer

Minicomputerele variază în mărime de la 12 inci lățime la mai puțin de 7 inci lățime. Această dimensiune mică atrage elevii, deoarece aceștia o pot lua cu ei oriunde merg.

Trecutul minicomputerului

Cuvântul „minicomputer” a apărut pentru prima dată în anii 1960 și, la vremea respectivă, erau fabricate doar computere mici folosind tranzistoare și tehnologii de memorie de bază. Digital Equipment Corporation a produs primul minicomputer, care a fost construit din tranzistori și a costat aproximativ 16.000 de dolari în Statele Unite.

Minicomputerele sunt împărțite în mai multe categorii.

Tablet PC-uri, minicomputere desktop, telefoane mobile, laptopuri, playere MP3 de ultimă generație și așa mai departe sunt toate exemple de minicomputere.

Aplicații minicomputer

Fiecare persoană care folosește un minicomputer are propriul terminal conectat la dispozitiv prin fire sau modem. Minicomputerul petrece puțin timp în misiunea unei persoane, apoi trece la următoarea și așa mai departe, echilibrând munca în funcție de joburile pe care le consideră cele mai necesare. Dacă sunteți singurul care folosește un minicomputer, acesta poate fi un sistem rapid.