Securitate pentru calculatoare și rețele

Profesioniștii CS din această disciplină abordează vulnerabilitățile software și amenințările de securitate. Administrarea bazelor de date, sistemele de operare sofisticate, criptografia și algoritmii avansați de criptare sunt subiecte obișnuite acoperite în cursurile acestei specializări.

Web și computere mobile

Programele academice ale acestui domeniu se pot concentra pe aplicații ample, bazate pe teorie, ale protocoalelor de rețea și alte domenii ale arhitecturii sistemului. Alte cursuri se vor concentra pe dezvoltarea de site-uri web sau aplicații mobile, punând accent pe designul interfeței cu utilizatorul.

Interacțiunea dintre oameni și computere

Această specializare pregătește studenții să dezvolte și să construiască viitoarea generație de computere și tehnologii. Trecerea dincolo de conceptul tradițional de tastatură și monitor la orice număr de interfețe suplimentare ar putea face parte din acest lucru. Cursurile despre gândirea designului și studiile utilizatorilor sunt frecvente în acest scop.

Dezvoltare de software

Limbajele de programare sunt foarte accentuate în programele de inginerie software și teorie software din diverse motive. Accentul în aceste programe este de obicei pus pe efortul de colaborare și securitatea software. Sistemele informatice, compilatoarele și bazele de date vor fi toate acoperite în această specializare. (O altă colecție de întrebări frecvente acoperă ingineria software ca domeniu separat.)

Bioinformatica

Domeniul bioinformaticii este preocupat de interfața dintre informatică și biologie. Programele de bioinformatică vor învăța studenții cum să extragă și să înțeleagă datele biologice. Acest domeniu de expertiză încorporează frecvent utilizări ale tehnologiei medicale, cum ar fi secvențierea genomului și biologia computațională.

Analiza datelor și managementul informațiilor

Elevii vor studia abordări și strategii pentru stocarea, organizarea și analiza seturilor mari de date din acest sector. Algoritmii pentru data mining, proiectarea bazelor de date, sisteme distribuite și rețele sunt subiecte comune pentru cursurile din această materie. În timp ce analiza datelor este un subdomeniu al informaticii, programele de licență specifice datelor mari sunt și ele.

AI înseamnă Inteligență Artificială.

Probabilitatea și modelarea, robotica, raționamentul logic, procesarea limbajului natural și învățarea automată sunt toate aspectele acoperite de inteligența artificială. Automobilele autonome, extragerea și analiza datelor și sistemele inteligente de instruire (ITS) pentru instruirea studenților sunt toate exemple de aplicații AI.

Prestigioasa Colegie de Inginerie de la Universitatea Stanford oferă o defalcare mai extinsă a acestor specialități și a altora.

Studenții și profesioniștii deopotrivă pot alege dintr-o gamă largă de specialități în informatică. Nu este niciodată prea devreme să începeți să vă concentrați asupra domeniului de expertiză în care ați dori să lucrați.