Selectarea celei mai potrivite specializări în informatică

Selectarea celei mai potrivite specializări în informatică

Persoanele interesate de orice calculator peste concentrațiile științifice pot găsi un loc de muncă împlinit și bine plătit în domeniu. Pe de altă parte, profesioniștii la mijlocul carierei pot fi îngrijorați să intre în zonă din cauza neînțelegerilor predominante despre informatică, cum ar fi faptul că are nevoie de abilități de aritmetică remarcabile sau că implică petrecerea întregii zile și noapte în fața unui ecran de computer.

Unele abilități tehnice sunt într-adevăr necesare pentru un loc de muncă în informatică. Citirea codului, analiza cadrelor, utilizarea depanatoarelor și practicarea controlului sursei, de exemplu, sunt abilități cruciale pentru toți cei implicați direct în procesul de producere a software-ului, potrivit BHW Group.

Cu toate acestea, multe cariere în domeniul informaticii au nevoie de alte abilități decât scrierea și analiza codului. Potrivit ONet Online, aceste locuri de muncă includ, de asemenea, inovație, gândire critică, rezolvarea problemelor, revizuirea proiectelor sau a propunerilor și contactul cu utilizatorii finali de software, management sau personal de conducere, conform ONet Online. Deoarece cea mai mare parte a muncii lor se desfășoară în grupuri, oamenii din aceste locuri de muncă trebuie să fie confortabil să lucreze în grupuri de dimensiuni diferite.

În cele din urmă, interesele și ambițiile dvs. de carieră vor determina care concentrație în informatică este cea mai bună pentru dvs. Luați în considerare următoarele situații dacă/atunci pentru a determina dacă alegerile dvs. se potrivesc cu o anumită cale profesională:

Know-how tehnic

Luați în considerare o carieră ca programator, designer de jocuri, designer de grafică computerizată sau designer de experiență de utilizator dacă aveți un ochi bun pentru designul vizual și o mare atenție la detalii. Aceste poziții necesită, de asemenea, inovație și flexibilitate pentru a satisface nevoile părților interesate interne și externe.
Luați în considerare o carieră ca inginer, administrator de sistem sau administrator de rețea dacă aveți experiență cu pregătire tehnică și operațiuni back-end.
Luați în considerare o carieră în securitatea informațiilor dacă aveți abilități tehnice și puteți comunica politicos. Un inginer DevOps – prescurtare pentru „operațiuni pentru dezvoltatori” – este o altă profesie viabilă. Acesta este un rol care ajută întreprinderile să reducă decalajul dintre viteză și stabilitate în ciclul de viață al dezvoltării.
Luați în considerare un loc de muncă în inteligența artificială, știința datelor, analiza datelor sau teoria computerelor dacă vă place să analizați date, să vedeți tendințe și să obțineți informații care duc la alegeri mai bune de afaceri. Este demn de remarcat faptul că aceste responsabilități includ și transmiterea rezultatelor analizei datelor către părțile interesate importante.
Deoarece sectorul informaticii are atât de multe specialități, este esențial să alegeți o cale de carieră care să se potrivească cu abilitățile, experiența tehnică și aspirațiile pe termen lung.

Departamentul de Informatică al Universității de Nord-Est

Curriculumul de master în științe informatice de la Universitatea Northeastern, actualizat în 2021, este special conceput pentru a vă ajuta să identificați domeniul informatic care se potrivește cel mai bine cu interesele dvs. de carieră și continuă să dezvolte abilitățile tehnice necesare pentru a vă asigura un loc de muncă împlinitor în cadrul acelei specializări. Studenții MSCS urmează cursuri din trei „arii de lățime” – modelate după programul nostru de doctorat – care le permit să obțină o gamă mai largă de abilități specializate, echipându-i astfel să lucreze în diferite profesii. Studenții trebuie să urmeze trei cursuri din cel puțin două domenii diferite în timpul studiilor.

Următoarele sunt câteva dintre domeniile largi:

Sisteme și software: Acest domeniu de studiu se concentrează pe aplicarea software-ului pentru a rezolva probleme din lumea reală. Studenții înțeleg pe deplin metodele de inginerie software, programarea la nivel de sistem, limbaje de programare și compilatoare prin intermediul cursurilor lor. Puteți alege unde doriți să vă îmbunătățiți abilitățile, construind un compilator mic sau creând un experiment web pentru a demonstra tehnologiile web.
Teorie și securitate: acest subiect amplu îi ajută pe studenți să obțină o înțelegere solidă a teoriei computerului și a provocărilor de securitate în sisteme. Studenții vor avea o experiență mai bună a caracterului omniprezent al securității în informatică, parcurgând cursuri despre defecte de securitate software, confidențialitate și criptografie.
Inteligența artificială și știința datelor: această arie largă îi învață pe studenți despre provocările, ideile și algoritmii de bază ale inteligenței artificiale, precum și despre abordările de învățare automată și de extragere a datelor. Studenții se pot înscrie la cursuri care se concentrează pe colectarea, analiza și extragerea datelor pentru mai multe aplicații, cum ar fi jocurile și procesarea limbajului natural.