AI înseamnă Inteligență Artificială.
Capacitatea unui sistem de calcul de a rezolva probleme, de a face predicții sau de a executa sarcini complicate este denumită inteligență artificială (AI). Aplicațiile de inteligență artificială folosesc tehnologie de ultimă oră, cum ar fi procesarea limbajului natural, care înțelege cuvintele scrise și rostite, și învățarea automată, care permite aplicațiilor să facă predicții și sugestii.
Interactiune umana cu computerul
Această specialitate analizează modul în care oamenii interacționează cu computerele în diferite moduri, de la site-uri web și telefoane mobile până la dispozitive activate prin voce și realitate virtuală. Pentru a menține compatibilitatea programului și capacitatea de utilizare între sisteme, crearea și implementarea eficientă a interfeței necesită utilizarea bibliotecilor standard.
Proiectare jocuri video
Specialitatea informatică a designului de jocuri analizează inteligența artificială și învățarea automată care decid modul în care jucătorii se deplasează printr-un joc, în plus față de grafica realistă care face jocurile pe computer de astăzi atât de atractive. Designul jocului analizează, de asemenea, modul în care eforturile designerilor front-end și ale dezvoltatorilor back-end ar trebui să fie integrate pentru a oferi o experiență perfectă a produsului.
Rețele
Această specialitate se concentrează pe modul în care întreprinderile utilizează rețelele cu fir și fără fir pentru a partaja informații cu părțile interesate interne și externe. Gestionarea lățimii de bandă, a traficului, a accesului utilizatorilor și a securității rețelei, precum și a oricăror dispozitive conectate la rețea, sunt toate responsabilități.
Grafică pe computer
Această specializare se concentrează pe imagini tridimensionale utilizate în aplicații software, cum ar fi jocuri, proiectare asistată de computer, producție și publicare multimedia. Proiectarea vizuală eficientă pe computer analizează abordarea optimă pentru a afișa astfel de imagini având în vedere limite precum dimensiunea ecranului, memoria sistemului și lățimea de bandă, în plus față de principiile generării de grafice realiste. Pozițiile interne, de agenție și de freelancer sunt toate posibilități.
Protecția informațiilor
Experții în securitatea informațiilor sunt responsabili pentru toate elementele securității unei organizații, inclusiv aplicațiile software, rețelele, hardware-ul de stocare și dispozitivele. Această specialitate în informatică necesită o înțelegere aprofundată a defectelor de securitate și a numeroaselor metode folosite de atacatorii interni și externi pentru a le exploata. Aceste locuri de muncă trebuie, de asemenea, să echilibreze cererea de productivitate a unui angajat sau utilizator final și nevoia de securitate.