Știința Datelor

Știința Datelor

Capacitatea de a „exploa” seturi masive de date pentru informații utile sau perspectivă se numește știința datelor. Atunci când sunt utilizate diverse abordări pentru a achiziționa și analiza date, în special atunci când sunt folosite pentru a gestiona cantități enorme, complexe și adesea nestructurate de informații, denumite în general „date mari”, organizațiile profită cel mai mult de pe urma științei datelor ca profesie.

Limbaje pentru programare

Profesioniștii specializați în limbaje de programare sunt conștienți de principalele distincții dintre limbaje precum JavaScript, Python, Ruby, Visual Basic.NET, SQL, R și C#. Aceasta implică înțelegerea pentru ce aplicații, baze de date sau alte cazuri de utilizare este cea mai potrivită fiecare limbă.

Dezvoltare de software

Specialitatea informatică a ingineriei software se concentrează pe sistemele și protocoalele pentru utilizarea acestor aplicații și crearea de aplicații. Profesioniștii din aceste profesii se pot specializa în diferite domenii, inclusiv depanare și testare, securitate și scalabilitate sau capacitatea unei aplicații de a adăuga utilizatori sau caracteristici fără a degrada performanța.

Sisteme

Această expertiză în domeniul informaticii ajută o companie să profite la maximum de tehnologia, software-ul și serviciile pe care angajații le folosesc zilnic. Sistemele produse la domiciliu și o gamă largă de soluții terțe pot fi incluse în această categorie. Performanța, securitatea și productivitatea atât a sistemelor, cât și a lucrătorilor care lucrează cu acestea sunt probleme majore în această funcție.

Teorie

Teoriile și ideile matematice sofisticate care se aplică informaticii subliniază această expertiză. Aceste teorii pot include criptografie sofisticată, metode de aproximare, algebră computațională și aleatorie. Alte puncte de vedere privesc abordări precum calculul distribuit și calculul paralel pentru procesarea datelor și a sistemului.