Care sunt diferitele tipuri de mini computer?

Care sunt diferitele tipuri de mini computer?

Evoluția computerului a început cu sisteme masive și a progresat către computere portabile ușoare, care se pot încadra în spații mici. Acestea sunt mai mici decât un mainframe, dar mai mari decât un microcomputer și sunt denumite midicomputer sau minicomputere. Având în vedere acest lucru, vom analiza termenii „concept de mini-computer” și „exemple de mini-computer” în articolul de astăzi.

Minicomputerele au toate caracteristicile computerelor mai mari, iar unele sunt chiar mai puternice decât computerele desktop tradiționale, ceea ce le face o alegere populară la locul de muncă de astăzi. Mini PC-urile pot efectua mai mult decât sarcini de rutină datorită spațiului lor mare de stocare, vitezei rapide de procesare și costurilor reduse de întreținere. Acestea oferă o mare varietate de beneficii pentru întreprinderi și consumatori, în ciuda amplorii lor limitate.

Sunt cu adevărat necesare mini computerele?

Faptul că desktopurile tradiționale oferă o ieșire aproape identică cu Mini-PC-urile determină multe companii să se îndoiască de necesitatea acestora. Pe de altă parte, computerele standard utilizează mai multe resurse, necesită mai multă întreținere și nu dispun de opțiunile de actualizare disponibile în spațiile de lucru digitale moderne. Mini PC-urile au ajuns la această sarcină, abordând multe dintre aceste probleme într-o varietate de moduri.

Primul și cel mai important avantaj este dimensiunea lor. Mini PC-urile se pot potrivi aproape oriunde, iar unele sunt chiar construite pentru a fi portabile, permițând o colaborare la distanță mai eficientă. Cele mai mici modele cântăresc până la 2 lire sterline și au o lățime cuprinsă între 12 inci și mai puțin de 7. Se potrivesc perfect în rucsaci și genți pentru laptopuri, iar cele mai mici modele cântăresc până la 2 lire sterline. Aceasta este o opțiune convenabilă pentru utilizatorii care au nevoie de acces la Internet, dar nu doresc să facă față problemelor legate de rețelele mari. Mărimea lor mică se adresează profesioniștilor cu spațiu limitat în deplasare și lucrătorilor de acasă cărora nu le place să stea la birouri cu PC-uri convenționale pentru perioade lungi de timp. Un alt exemplu este un cadru de clasă în care profesorilor și elevilor li se poate cere să le folosească pe birouri mici.

În al doilea rând, pentru companiile cu buget, aceste computere miniaturale reprezintă o alternativă rentabilă la computerele și laptopurile tradiționale. Cele mai bune Mini PC-uri vin cu software de procesare de text și o cameră web, precum și alte caracteristici găsite în PC-urile standard de înaltă performanță, toate la o fracțiune din preț. Configurarea medie costă între 110 și 500 de dolari, în timp ce altele costă între 570 și 1500 de dolari.

În al treilea rând, tehnologia sporește productivitatea, în special în domeniile în care lucrătorii efectuează adesea mai multe sarcini, cum ar fi atunci când caută pe Internet, examinează e-mailuri sau utilizează Microsoft Office Software Suite. Tranzacțiile companiei, gestionarea fișierelor și a bazelor de date și calculele tehnice sunt toate posibile cu platforma.

Smartphone-urile devin din ce în ce mai frecvente.

În 2007, Apple a lansat ideea de smartphone-uri, care de atunci a luat lumea în asalt. Aceste mini PC-uri puternice sunt folosite pentru mai mult decât pentru a efectua apeluri telefonice și a trimite mesaje text. Acestea pot gestiona încărcări de lucru intensive, iar unele modele au o putere de procesare comparabilă cu cele mai eficiente computere desktop. Acestea sunt folosite pentru o varietate de sarcini, inclusiv gestionarea încărcăturilor de muncă corporative, vizionarea videoclipurilor, navigarea pe internet și jocul de jocuri grafice pentru mobil. Majoritatea smartphone-urilor rulează pe sistemul de operare Android Google, în timp ce iPhone-urile au propriul lor sistem de operare numit iOS.

Tablete

Tabletele au evoluat până la punctul în care nu mai sunt folosite doar pentru divertisment. Din cauza unor factori precum accesibilitatea și capacitatea de a efectua sarcini de calcul complexe, utilizarea acestora în sectorul de afaceri a crescut. Cu un ecran de 7 până la 9 inci și capacitatea de a conecta tastaturile, aceste dispozitive oferă o gamă largă de opțiuni de utilizare.

iPad-urile sunt foarte frecvente în aceste zile.

Cel mai recent iPad Pro este suficient de puternic pentru a depăși chiar și cele mai simple laptopuri de pe piață. Utilizatorii din industriile științei, ingineriei, arhitecturii și construcțiilor, de exemplu, pot solicita grafică de înaltă calitate sau multă putere de calcul pentru sarcini specifice.

IPad Pro umple golul dintre un laptop tradițional și iPad-urile anterioare. Aceste computere sunt încă în evoluție și, într-un viitor nu prea îndepărtat, pot fi hardware de înlocuire a laptopurilor cu capacități de multitasking și capacitate grafică comparabile cu Xbox 360.

Tablete pentru desen

În industria designului grafic, tabletele de desen sunt utilizate în mod obișnuit pentru schiță și desen. Diferite programe software, cum ar fi Adobe Illustrator și Adobe Photoshop, sunt folosite pentru a muta șablonul pe ecran pe aceste computere. Deși revizuirea randărilor și schițelor nu necesită multă putere de procesare, redarea proiectelor avansate ar necesita o putere de procesare grafică mai mare.

Mini PC-uri pentru desktop-uri

Desktop-urile au parcurs un drum lung, iar producătorii pot acum să încapă toate componentele lor într-o cameră mică. Acestea vin în două variante: oasele goale și unitățile Ready To Go, care sunt preinstalate cu un sistem de operare, RAM și memory.

ClearCube a creat o serie nouă, puternică și sigură de mini PC-uri bazate pe Intel NUC, care elimină nevoia de echipamente IT excedentare, oferind în același timp multimedia robustă și grafică 4K. Gama este cunoscută pentru că este singurul NUC care poate găzdui servicii pe conexiuni de rețea fibra optică RJ45 cupru și 1000 BASE-SX sau 1000 BASE-LX SFP. Configurarea portului SFP cu un modul 1G BASE-T pentru a adăuga conexiuni duble de cupru la sistem poate permite, de asemenea, o rută de comunicații redundantă sau legată.